Extrajobb

För dig som studerar kan ett heltidsjobb ta för mycket tid och då kan ett extrajobb passa bättre. Inte minst är ett deltidsjobb din chans att få jobberfarenhet utan du expanderar ditt professionella nätverk, får en rutin och insikt i hur det är att ha ett jobb och självklart tjäna pengar

Extrajobb ger fler möjligheter

Ett extrajobb bidrar med många fördelar däribland möjligheterna till
heltidsjobb och sommarjobb. Ofta kan ett extrajobb bli till ett heltidsjobb i och med att företag erbjuder ett heltidsjobb om det anses vara lägligt till exempel att man tar studenten.

Sommarjobb och deltidsjobb går för det mesta hand i hand eftersom företag i allmänhet först ställer frågan om sommarjobb till de som redan jobbar extra hos dem. Ett extrajobb är på så sett en möjlighet eller en genväg till att senare få sommarjobb eller ett heltidsjobb.

Extrajobb och studier

Extrajobb är oftast flexibla och anpassade efter en huvudsyssla som exempelvis kan vara studier vilket arbetsgivaren är medveten om. Studier tar mycket tid och när du söker ett extrajobb är det viktigt att vara ärlig och öppen med hur mycket du kan arbeta för att alla ska bli så nöjda som möjligt.

Vi svarar inom 4 timmar*